Po bardzo długiej nieobecności wracam z nową energią, przepisami i pomysłami. Zauważyliście pewnie nowy - już Bożonarodzeniowy wygląd bloga. Wiem, że niektórzy z Was pomyślą, że zwariowałam i że to jeszcze o wiele za wcześnie, ale skoro w sklepach już można kupić świąteczne dekoracje to dlaczego nie udekorować bloga i powoli się wprowadzać w Świąteczny nastrój. Zresztą zanim się obejrzymy będziemy rozpakowywać prezenty ;)
Poniżej bardzo zaległy przepis na naleśniki ze szpinakiem z serkiem topionym, polane sosem śmietanowym.
Polecam :)
SKŁADNIKI:
Tutaj znajdziecie składniki i przepis na naleśniki :)
Farsz:
cebula
czosnek
szpinak
serek topiony (ja użyłam Hochland)
sól & pieprz
Sos:
śmietana 18%
cebula
sól & pieprz
PRZEPIS:
1. Przygotowanie farszu zaczynam od pokrojenia cebulki i czosnku w kosteczkę. Następnie podsmażam składniki do momentu aż się zarumienią.
2. Dodaje szpinak i duszę na patelni aż zmięknie. Na koniec dodaję serek topiony. Można też dodać serek Brie albo jakiś inny "śmierdziuszek" ;). Może też być Ricotta. Wszystko według Waszych preferencji. Całość mieszamy i zawijamy w naleśniki.
3. Sosik robi się bardzo łatwo. Na patelni podsmażcie pół cebulki i następnie zalejcie śmietaną, dodajcie sól & pieprz i mieszajcie do momentu aż śmietana zgęstnieje. Ja lubię dodać do tego sosu troszkę gałki muszkatołowej :)
4. Naleśniki z farszem podsmażajcie na patelni a będą chrupiące. Polejcie sosem i podajcie :)
Voila :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz